2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL AİLE BİRLİĞİ GENEL KURUL ÇAĞRISI

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı 27 Ekim 2023 tarihinde saat: 10:00 da okulumuz öğretmenler odasında yapılacak olup tüm velilerimizin katılımını bekler, saygılar sunarız.

GAFARLI TAŞKÖPRÜ İLKOKULU

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL AİLE BİRLİĞİ GENEL KURUL ÇAĞRISI

Karar Tarihi: 19/10/2023

Karar No:      1/900/657

Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı aşağıdaki gündemi görüşmek üzere

27 Ekim 2023  Cuma günü saat 10:00 da okulumuz öğretmenler odasında yapılacaktır.

Gündem:

1-         Açılış,yoklama,Saygı duruşu,İstiklal Marşı

2-         Genel kurul başkanlık divanı seçimi

3-         Yönetim kurulu faaliyet raporunun okunması

4-         Denetim kurulu raporunun okunması

5-         Yönetim kurulu gelir-giderlerinin(bilanço)okunması

6-         Yönetim ve denetim kurullarının ibrası

7-         Yeni dönem yönetim ve denetim kurullarının seçimi

8-         Tahmini bütçenin görüşülerek onaylanması

9-         Yönetim kuruluna okul ihtiyaçlarının temini için para toplama ve harcama yetkisinin verilmesi

10-       Dilek ve temenniler

Aileler öğrencinin eğitiminde okulun yanında en etkili kurumu oluşturmaktadır. Öğrenciyi tanımada, yönlendirmede, yeteneğini ve kapasitesini artırmada mutlaka aileyle iş birliğine  gidilmelidir. Bunu sağlayabilmek için, çok çeşitli vesilelerle ailelerin okula gelmesi, öğrenci sorunlarını paylaşması, öğretmen ve yöneticiler ile ortak kararlar geliştirmesi ve çocuğunun başarısı için rol alması ve katkıda bulunması sağlanmalıdır.

Okullarda yapılan eğitimin başarılı olması ve amaçlarına ulaşabilmesi için öğrencinin ailesinin  ilgi ve yardımına ihtiyaç vardır. Okulda başlayan birçok eğitsel çalışmalar öğrencinin ailesinde ve okul dışındaki çevresinde tamamlanır.

Öğrencinin okuldaki gelişimi ailenin eğitime verdiği önem ile ilişkilidir. Aile-okul işbirliğinin iki avantajı vardır. Birincisi, ailenin okula ve öğrenciye gösterdiği ilgi motivasyonu sağlar. İkincisi ise, okulun yapısını, değerlerini ve standartlarını tanıyan aileler çocuklarını daha iyi yönlendirebilirler.

Okul-aile iş birliği öğrenci başarısının artması, katılım, güdülenme, kendine güven ve davranışların değişmesini sağlamaktadır. Ayrıca çocukların okul ve öğretmenlere ilişkin olumlu tutumlar geliştirilmesinde de aile katılımı temel bir araçtır.

Çocukları ile ilgilenen, sorunlarını çözmeye çalışan, okulla işbirliğini geliştiren ailelerin çocuklarının başarısı, ilgilenmeyen ailelere göre çok daha yüksektir. Okulun etkililiği ve öğrencinin sosyal, duygusal ve akademik açıdan gelişmesi ve başarılı olması açısından okul aile işbirliği son derecede önemli görülmektedir.

SAYGILARIMLA

Göksel ERGÜN